more from
Mana Mana Records

Kínai nátha / Chinese Flu (Remastered)

by Másfél

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €10 EUR  or more

     

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.

about

The band:

Másfél was one of the most important and loved underground act of the 90’s in Hungary.
They were active for more than two decades, recorded many albums, and concert albums, played their tunes in every important venues of Hungary also had many gigs in all over Europe or Russia.

It’s not easy to define their unique sound, since it contains many elements from rock, jazz, post punk or funk, even electronic components. One thing is sure; this instrumental blend of many styles helped the band to conquer the stages of Europe including the main stage of Sziget. Másfél was always known for their experimental style, they constantly tried to implement more and more of the many musical impressions they encountered.

In spite of all the successes and fame their albums were never released in digital formats. Today their previous CDs are hard to find items. To change this we’re proud to present the first 2 albums of the band in remastered digital version.


The album:

Chinese Flu first came out in 1994, a year after their debut cassette Mese (Tale) as a joint release by Bahia and Trottel Records. The album is a live recording of a concert held at “Tilos az Á” club on 24th April ’94. The track list is very similar to their debut album Mese, but we can enjoy a professional, stronger and more mature material here.

The remastering of the original recordings was funded by NKA.
------------------------------------------------------------------------

A Másfél a ’90-es évek egyik legfontosabb és legkedveltebb magyar underground bandája volt. Két évtizedet végigzenéltek, készítettek koncertalbumot a Tilos az Á-ban és az A38 Hajón, gyakran léptek fel acid-partykon, de Franciaországtól Oroszországig sokfelé játszottak külföldön is. Zenéjük alapvetően alternatív rock, eleinte sok jazz, post punk és funk, később még több elektronikus hatással. Instrumentális zenével könnyebb lehetett meghódítani a külföldi színpadokat, mint magyarul próbálkozva, viszont egyáltalán nem jellemző hogy valaki a Sziget fesztivál nagyszínpadáig jut ilyesmivel, nekik ez is sikerült. Történetük során végig kísérleteztek, egyre több zenei hatást építettek be, sokszor léptek fel quadro-ban, a terem négy sarkába telepített színpadokon, a ’90-es évek közepén pedig a csellót is csatasorba állították, ami aztán tényleg kipörgette az unikum-mérőt.
Mindezek ellenére mára eljutottunk odáig, hogy a lemezeiket nem könnyű beszerezni, ezen túl pedig az eredeti felvételek minőségével maga a zenekar sem teljesen elégedett. A helyzet megoldásaként az összes lemezt kiadja a Mana Mana Records remasterelt formában. Ez hosszú és fáradságos munka, de ha a végére érünk (terveink szerint még idén), némi lazításként kiadunk egy vinyl válogatást is a legjobb Másfél számokból.

A Kínai nátha 1994-ben, egy évvel a bemutatkozó Mese kazetta után jelent meg, a Bahia és a Trottel Records közös kiadványaként. A két fontos underground kiadó mellett a korszak egy másik kulturális innovátorának, a Tilos az Á-nak is köszönhetjük, hogy kijöhetett ez a lemez, hiszen egy ottani koncerten rögzítették 1994. április 24.-én. A felállás nem változott, sőt a számlista fele is megegyezik a Mesén hallhatóakkal. Viszont ez az élő felvétel már egy összeszokottabb, érettebb és erőteljesebb zenekart örökített meg.

Az anyag újrakeverését az NKA támogatta.


www.facebook.com/masfel.hu

credits

released April 11, 2017

license

all rights reserved

tags

If you like Másfél, you may also like: